Лодка с мигранти се преобърна край Италия. Италианските власти станаха обект

...
Лодка с мигранти се преобърна край Италия. Италианските власти станаха обект
Коментари Харесай

Лодка с близо 50 мигранти се преобърна край Италия, 30 се издирват

Лодка с мигранти се прекатурна край Италия. 

Италианските управляващи станаха обект на рецензии, откакто лодка с 47 мигранти се прекатурна по време на избавителна интервенция в Средиземно море на 160 километра от Бенгази. 30 души към момента са в неопределеност след несполучлив опит хората да бъдат трансферирани на либийски товарен транспортен съд.

Бреговата защита на Италия беше упрекната, че е забавила избавителните действия и не е реагирала навреме. Случаят обаче е необикновен, тъй като лодката е бедствала във води, където за избавителните действия дава отговор либийската брегова защита.

Драмата в бурното море е траяла 27 часа, през които са били подадени неколкократни сигнали за помощ.

В малко известие, италианската брегова защита изяснява, че не се е намесила заради това, че гумената лодка се е намирала във води отвън италианската зона за избавителните интервенции. Били са помолени обстановката да следят преминаващи търговски кораби. Един от тях стартира да качва мигрантите на борда си, само че лодката се обръща и се избавят единствено 17 от общо 47 от тях.

Oт организацията Аlarm Pfone, която дава информационна връзка за бедстващи лодки, упрекват италианските управляващи, че като осведомени за спешността и рисковата обстановка са забавили съзнателно спасяването на хората, заяви.

" Не бива да се злоупотребява с бедствията и смъртните случаи ", съобщи Външният министър на Италия Антонио Таяни.

За опозицията следващата покруса в Средиземно море е " позор за Италия и Европа ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР